Prawdziwych przyjaciół poznaje się

… w biznesie! Bracia Karnowscy już ostrzyli sobie ząbki na spółkę Eurozet, a tu – masz ci los: ktoś (?!) wyłożył gotówkę i sprzątnął interes sprzed nosa… AGORA (która ponoć bankrutuje, he he he…) wydała po prostu 130 mln zł. I już. No, ale skąd wzięła? To proste – od George’a Sorosa. Sam portal gazeta.pl o tym napisał, a oni chyba wiedzą, nie?

Niech żyje lewica!!!

W tzw. Koalicji Obywatelskiej (hi hi hi) jeden więcej spór, ale tym razem ważny: oto SLD deklaruje, że po przejęciu władzy (sic!) nie przeprowadzi prywatyzacji mediów publicznych, co z kolei deklaruje Ryszard Petru. Dzielenie skóry na niedźwiedziu to głupie postępowanie, ale czegóż się po takich gremiach spodziewać?

W tonie TVP Info, podającej tę informację, jakby ulga, ale i drżenie: bo brać od lewicy prezent w postaci TVP et consortes? Gupio jakoś… A z drugiej strony…

Telewizja w… piłkę kopana!

Sam osobiście prezes Kurski w głównym programie TVP poinformował o nowościach programowych 2019 i wiążących się z nimi sukcesach. Oto firma z Woronicza będzie transmitować wszystkie mecze piłkarskie ekstraklasy i tej drugiej klasy, wszystkie spotkania Ligi Mistrzów, pucharów ważniejszych i mniej ważnych (ale też ważnych!), wreszcie – piłkę nożną kobiet (feministki się ucieszą), a nawet spotkania futsal-u.

Może być jednak lepiej, Panie Prezesie, są przecież ligi okręgowe, jest A-klasa i B-klasa… Do tego różne skoki i biegi…  Wziąć to wszystko – i właściwie już nic więcej produkować nie trzeba. Miliony będą zadowolone.

Ostatecznie sport to zdrowie. Nie ma tylko pewności, czy psychiczne też…

Ulica Mysia się kłania

Telewizja niezależna NTV alarmuje: portal YouTube wprowadza cenzurę! Ostatnio zablokowali wRealu24 rozmowę z Grzegorzem Braunem, kandydatem na prezydenta Gdańska. Pomyśleć tylko: „Waleczne wojska, bitne generały, policja tajne, widne i dwupłciowe przeciwko komu tak się pojednały? Przeciwko paru myślom, co nie nowe…”. Tak napisał ze 120 lat temu Cyprian Kamil Norwid. To w takim razie jeszcze dołożymy drugi cytat: „Szczęśliwy naród, który ma poetę…”.

I Obywateli przez duże „O”.

Big Brother blokuje to, co wszyscy wiedzą, co jest oczywiste. A przez to groźne.

Smutne, ale prawdziwe!

Według portalu Press.pl jedynym tygodnikiem, który zanotował w ostatnim czasie znaczący wzrost sprzedaży, jest „Tygodnik Powszechny.” Pismo to już w III RP zyskało sobie drugi tytuł: „Obłudnik Powszechny”.

I to się zgadza, albowiem grono tzw. katolików postępowych rośnie w tempie zastraszających. Ba, są w nim nawet kościelni hierarchowie!

Warto w tym momencie powrócić do źródeł najważniejszych, czyli Pisma Świętego, gdzie znaleźć można taki oto cytat: „Nie każdy, kto mówi >>Panie, Panie<<, wejdzie do Królestwa Niebieskiego”.

Wojciech Piotr Kwiatek