Dawid Wildstein, dziennikarz współpracujący m.in. z "Gościem Niedzielnym" czy "Gazetą Polską Codziennie" został kierownikiem redakcji publicystyki Telewizyjnej Agencji Informacyjnej w TVP. Zastąpił na tym stanowisku Jana Szula, który pracował w TAI od 2013.

W ostatnim czasie większość swoich tekstów Wildstein poświęcał tematyce Bliskiego Wschodu. Pisał reportaże m.in. z pogranicza turecko-syryjskiego czy wojny domowej w Kurdystanie. Brał udział w kijowskim Majdanie, a także wielokrotnie opisywał wojnę, która toczy się na wschodzie Ukrainy.

Dawida Wildsteina na to stanowisko rekomendował były już wiceszef TAI ds. publicystyki - Michał Rachoń. Przestał on pełnić swoją funkcję w minioną środę - 9 marca.

- To Michał, będąc szefem publicystyki TVP info zaproponował i wprowadził mnie na stanowisko kierownika red. publicystyki. I, chociaż smutno mi, że nie jest już moim szefem, jednocześnie bardzo się cieszę, że będziemy razem współpracować przy najważniejszym programie publ. TVPinfo, "minęła dwudziesta", który Michał będzie prowadził. Michał to nie tylko prywatnie mój dobry kumpel, ale i jeden z najzdolniejszych ludzi jakich znam i nie wyobrażam sobie, by nas nie wspomagał:) - napisał na facebooku Dawid Wildstein.

Jak na razie stanowisko Michała Rachonia nie zostało obsadzone. Nieoficjalnie mówi się, że może ono zostać całkowicie zlikwidowane.