Instytut Badań Edukacyjnych (IBE) jest placówką badawczą prowadzącą interdyscyplinarne badania naukowe oraz projekty wdrożeniowe dotyczące funkcjonowania i efektywności systemu edukacji w Polsce, a także powiązań edukacji z rynkiem pracy. Instytut uczestniczy w krajowych i międzynarodowych projektach badawczych i wdrożeniowych, przygotowuje raporty, sporządza ekspertyzy oraz pełni funkcje doradcze. Zatrudnia ponad 200 osób zajmujących się edukacją i rynkiem pracy, w tym uczeniem się przez całe życie – głównie socjologów, psychologów, pedagogów, ekonomistów, politologów – z których większość to wybitni specjaliści w swoich dziedzinach. Posiadają oni bogate doświadczenie zawodowe, obejmujące prace badawcze oraz wdrożeniowe, współpracę z partnerami społecznymi, w tym biznesem, a także pracę dydaktyczną, pracę w administracji publicznej, marketingowych organizacjach badania rynku i opinii oraz organizacjach pozarządowych.

Obecnie, z uwagi na rozwój ambitnych projektów unijnych o zasięgu ogólnopolskim poszukiwane są osoby do projektu systemowego “Prowadzenie i Rozwój Zintegrowanego Rejestru Kwalifikacji” na stanowisko:

Główny specjalista ds. redakcji portalu

Miejsce pracy: Warszawa

Główny specjalista ds. redakcji portalu przygotowuje i redaguje merytoryczne treści na stronie www oraz podejmuje działania mające na celu rozwój portalu rejestr.kwalifikacje.gov.pl

Główne obowiązki:

• planowanie i zarządzanie treścią na portalu, stała aktualizacja treści: rejestr.kwalifikacje.gov.pl, kwalifikacje.gov.pl
  • redakcja  merytoryczna treści portalu, odpowiedzialność za spójność i kompelmentarność treści publikowanych na portalu kwalifikacje.gov.pl oraz rejestr.kwalifikacje.gov.pl,
  • poszukiwanie i opracowywanie nowych rozwiązań dla portalu,
  • monitorowanie potrzeb informacyjnych interesariuszy,
  • wsparcie członków zespołu przy tworzeniu koncepcji tekstów informacyjnych i promocyjnych dla użytkowników rejestru,
  • stała współpraca z ministrem koordynatorem ZSK i ministerstwami właściwymi, innymi zespołami projektowymi zajmującymi się wdrażaniem Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji w zakresie rozwoju, spójności i komplementarności portalu,
  • współpraca z podwykonawcami,
  • nadzorowanie podwykonawców i monitorowanie terminowości oraz jakości realizacji zamówień,
  • udział w pracach koncepcyjnych dotyczących modernizacji Zintegrowanego Rejestru Kwalifikacji i aplikacji powiązanych z rejestrem.

Wymagania:

• min. 3-letnie doświadczenie w opracowywaniu i tworzeniu tekstów na strony www,
  • umiejętność szybkiego i sprawnego pisania tekstów w języku polskim,
  • “czujne oko” i precyzja podczas analizowania treści pisanych,
  • podstawowa znajomość dobrych praktyk  z zakresu copywritingu SEO
  • chęć do poszukiwania nowych rozwiązań, proaktywne podejście do nowych tematów,
  • wysokie zdolności interpersonalne: umiejętność pracy w zespole oraz umiejętność współpracy z podmiotami zewnętrznymi,
  • wykształcenie wyższe,
  • znajomość języka angielskiego min. na poziomie B1.

Mile widziane:

• publikacja treści w panelu Joomla,
  • doświadczenie w pracy z placówkami naukowymi, administracji państwowej, urzędami, uczelniami, pracodawcami,
  • znajomość zagadnień z zakresu edukacji lub/i polityki społecznej lub/i rynku pracy.
  • dostępność w pełnym wymiarze etatu od zaraz.

Oferujemy:

• wynagrodzenie zasadnicze brutto w przedziale: 5500 – 6800 zł,
  • udział w nowatorskich projektach z dziedziny polityki edukacyjnej, w tym w doskonaleniu ich założeń, unikatowa możliwość uczestniczenia w tworzeniu rozwiązań edukacyjnych,
  • pracę w otwartym i chętnie dzielącym się wiedzą Zespole,
  • wysoki poziom dynamiki i samodzielności działania w odniesieniu do założeń projektu.

Warunki zatrudnienia:

• Zatrudnienie na umowę o pracę w wymiarze 1 etatu. Pierwsza umowa na okres próbny z perspektywą zawarcia umowy na czas określony do końca realizacji projektu tj. do  30 czerwca 2020 r.
  • Możliwość uczestniczenia w realizacji kolejnych projektów dotyczących wdrażania ZSK.

Prosimy o wpisanie w tytule NR REF.: ZRK/92/Z5/GS/0509/P

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV i listu motywacyjnego do 14 października 2018 r.

klikając w przycisk aplikowania.

Aplikuj teraz