Polska Press Grupa to ogólnopolski koncern medialny, zatrudniający w Polsce około 3000 osób. Dostarczamy najnowocześniejsze rozwiązania w zakresie komunikacji z rynkiem dla naszych klientów i czytelników Gazety Wrocławskiej. Rozwijając własną sieć portali informacyjnych m.in. GazetaWroclawska.pl, społecznościowych oraz biznesowych, skupiamy się na rozwoju technologii i multimediów. Dbamy przy tym, o stały rozwój unikalnych na rynku, kompetencji naszych pracowników w obszarze rozwiązań internetowych i mobilnych.

Poszukujemy kandydatów na stanowisko:

Dziennikarz

Zapraszamy osoby:

• Znające tematykę Wrocławia i Dolnego Śląska, zainteresowane sprawami ludzi, z doświadczeniem dziennikarskim

Zadania:

• Tworzenie własnych materiałów dziennikarskich dotyczących Wrocławia i Dolnego Śląska
  • Obsługa konferencji prasowych oraz tworzenie materiałów zleconych
  • Opracowywanie materiałów multimedialnych (foto, wideo)
  • Utrzymywanie i rozbudowywanie sieci kontaktów dziennikarskich

Wymagania:

• Minimum roczne doświadczenie w pracy na stanowisku dziennikarza, najchętniej w lokalnym portalu
  • Wykształcenie wyższe
  • Duża wiedza ogólna i zainteresowanie wydarzeniami miejskimi i regionalnymi oraz polityczno-społecznymi
  • Duże umiejętności i wiedza z zakresu nowoczesnych, wielomedialnych metod i narzędzi tworzenia i redagowania materiałów dziennikarskich
  • Znajomość prawa prasowego i prawa autorskiego
  • Kreatywność, otwartość, umiejętność budowania i podtrzymywania dobrej współpracy i komunikacji z innymi ludźmi, dokładność i sumienność, zaangażowanie w pracy, wszechstronna wiedza
  • Samodzielność i bardzo dobra organizacji pracy własnej
  • Znajomość edytorów tekstu
  • Umiejętność obsługi systemów CMS, umiejętność tworzenia materiałów wideo, pracy z kamerą, podstaw montażu newsowych materiałów wideo
  • Aktywność w social media
  • Prawo jazdy kategorii b, mile widziany własny samochód

Oferujemy:

• Pracę na pełen etat
  • Możliwość szybkiego rozwoju zawodowego na wielu płaszczyznach
  • Szkolenia teoretyczne i praktyczne z zakresu pracy z narzędziami wielomediowymi
  • Pracę przy bardzo ciekawym projekcie medialnym
  • Dobrą atmosferę i warunki pracy
Jeżeli odpowiedziałeś TAK na większość informacji które zawarliśmy w naszym ogłoszeniu to dołącz do nas i razem z nami osiągaj sukces!
Oferty zawierające cv oraz próbkę trzech własnych materiałów dziennikarskich prosimy przesyłać drogą elektroniczną.
Więcej informacji o firmie: www.polskapress.pl