Zaczynam moj cykl tekstow na tym portalu bo wierze, ze mam szanse przyczynic sie do wzmocnienia SDP moja perspektywa widzenia ; perspektywa wysokosci, odleglosci, doswiadczenia, pelnej dwujezycznosci...Moja 40-letnia dzialalnosc dziennikarsko-pisarska to czasowo w 2/3 Swiat, glownie USA, a w 1/3 Polska. "Romans a Angielskim" / Crossing Columbus Bridge" (vide tytulowe selfie mojego blogu) to moj polonijny bestseller-- ksiazka filozoficzno--motywacyjna adresowana do Polakow na calym swiecie. Od 10 lat pisze glownie po angielsku koncentrujac sie od 4 lat na ksiazkach; wydalam dwie, napisalam 3 wiecej. Te ksiazki pozwalaja w 100% zrozumiec o co mi chodzi a wiec im chce poswiecic kilka pierwszych tekstow.
*    Praktyczny sposob poznania samego siebie: swoich slabosci i talentow. Konieczny poczatek, by skutecznie realizowac najsmielsze plany i marzenia. Z pozytkiem dla siebie,najblizszych, wasnej grupy etnicznej i obu ojczyzn: starej i nowej.
*   Jesli dasz sie porwac zawartym w ksiazce inspirujacym, motywacyjnym i poradniczym tresciom autorki i obficie przez nia cytowanych naszych Wielkich--od starozytnych po wspolczesnych --wygrasz.
* Romans? --Tak, romans. Traktujac angielski tak serio i z taka pasja jak romans --poznasz jezyk doskonale. Ta ksiazka jest analiza i propozycja rozwiazania--krok po kroku, etap po etapie --problemow romansu, by fascynowal, wzbogacal, uszczesliwial.
       "Romans..." jest nadal sprzedawany na Amazon, wraz z moim wydanym w 2015 e-Bookiem "The New York Poor Man Sunsets". Nie polecam zakupu na Amazon zadnej z nich.  NIE kupujcie na Amazon "Romansu...", bo sa to egzemplarze skradzione mi (w sumie ponad 300 sztuk) w czasie tournee autorskiego przez USA i Kanade (skradzione w Kanadzie w Toronto i Ottawie). Kupcie bezposrednio ode mnie (zostalo mi ok. 300 sztuk) via PayPal.Me/BozenaSawa.